Onze disciplines

Fysiotherapie

Wat is kinderfysiotherapie?

Spelenderwijs ontwikkelen kinderen hun zintuigen en motoriek. Meestal gaat dit goed en bijna onopgemerkt. Bij sommige kinderen duurt dit langer of wijkt dit af van het gebruikelijke. Deze kinderen hebben vaak meer oefening en hulp nodig bij de ontwikkeling van bepaalde motorische vaardigheden, of ze moeten leren met minder mogelijkheden zo optimaal mogelijk te bewegen. Deze kinderen kunnen baat hebben bij behandeling door de kinderfysiotherapeut. Ook acute klachten kunnen een reden zijn om deskundigheid van een kinderfysiotherapeut in te roepen. 

Wat doet de kinderfysiotherapeut?

Kinderfysiotherapie is een erkende verbijzondering binnen de fysiotherapie, die zich richt op het observeren, onderzoeken en behandelen van problemen op het gebied van het bewegend functioneren bij kinderen in de leeftijd van 0-18 jaar. De behandeling is gericht op een optimale motorische ontwikkeling van het kind en het oefenen gebeurt zoveel mogelijk spelenderwijs. Verschillende oefenmaterialen nodigen het kind uit om plezier te hebben in bewegen en zo bepaalde motorische functies te oefenen. Bij zuigelingen bestaat de behandeling voor een groot deel uit houdings- en speladviezen aan de ouders. Zuigelingen (0-2 jaar) worden aan huis behandeld.

Fysiotherapie

Vergoeding

Zowel met als zonder verwijzing kan men bij de kinderfysiotherapeut terecht. De eerste 18 behandelingen worden vergoed door de zorgverzekeraar, verdere vergoeding is afhankelijk van de aanvullende zorgverzekering.

Even voorstellen

Fysiotherapeut 1

Desiree

Kinderfysiotherapeute

Graag stel ik me voor als één van de kinderfysiotherapeuten van ons kinderteam.

Nadat ik in 2009 ben afgestudeerd als algemeen fysiotherapeut wist ik meteen dat ik me graag verder wilde specialiseren tot kinderfysiotherapeut. Het werken met kinderen is elke dag weer uitdagend en het geeft me veel voldoening. De specialisatie tot Msc kinderfysiotherapeut heb ik in 2014 afgerond.

Vanaf 2009 ben ik werkzaam binnen een paramedisch centrum, waardoor ik het gewend ben om samen met andere disciplines te werken aan beantwoording van hulpvragen van kinderen en ouders. Buiten het werk binnen het paramedisch centrum, werk ik ook op dependances (onder andere op scholen) en heb ik geregeld gedetacheerd gewerkt als kinderfysiotherapeut in verschillende settingen.

De afgelopen jaren heb ik me middels cursussen en opleidingen gespecialiseerd in onder andere het onderzoeken en behandelen van kinderen van 0 tot 2 jaar, Schroth therapie (behandelmethode voor scoliose-patiënten), kinderleefstijlcoaching, reflexintegratie en medical taping.

Ik heb er enorm veel zin in om samen met mijn collega’s aan de slag te gaan met het beantwoorden van hulpvragen van kinderen en ouders in Sittard en omgeving.

Fysiotherapeut 2

Imke

Kinderfysiotherapeute

Toen ik vroeger als kind bij de kinderfysiotherapeut kwam, wist ik gelijk: dit werk wil ik later ook doen!

Ik ben in 2008 afgestudeerd als fysiotherapeut en nadat ik een periode als algemeen fysiotherapeut heb gewerkt, ben ik gestart met de opleiding kinderfysiotherapie. Deze opleiding heb ik in 2013 afgerond. Aansluitend heb ik diverse cursussen gevolgd, onder andere gericht op onderzoek en behandeling van kinderen van 0 tot 2 jaar en kinderen met sportblessures. 

Als moeder van 3 kinderen begrijp ik hoe belangrijk de gezondheid van een kind voor een ouder is. Ik vind het fijn om samen met collega’s, ook uit de andere disciplines, een gespecialiseerd kinderteam te vormen en voor u en uw kinderen klaar te staan.

Alles onder 1 dak

Overige disciplines

Zorg aan kinderen ergotherapie handen
Zorg aan kinderen logopedie ipad
Ergotherapie
Logopedie

Kinderteam Sittard

Aanmelden

Meld u aan middels ons aanmeldformulier. U kunt ook telefonisch of via de website een afspraak maken, zelfs zonder verwijsbrief.