Over ons
Kinderteam beeldmerk

Samenwerking

In medisch centrum Kleine Steeg zijn diverse disciplines onder één dak gevestigd, waaronder verschillende paramedische beroepen. De (pre-) logopedist, de kinderergotherapeut en de kinderfysiotherapeut hebben samen een team gevormd. ‘Kinderteam Sittard’ biedt zorg aan kinderen en jeugdigen in de leeftijd van 0-18 jaar woonachtig in Sittard en omgeving. Deze zorg wordt geboden in de vorm van onderzoek, behandeling, advies, preventie en voorlichting aan kinderen, ouders/verzorgers, leerkrachten e.a. 

Kinderteam Sittard locatie 1
Kinderteam Sittard locatie 2
Kinderteam Sittard locatie 3
Kinderteam Sittard Team

Vaak zijn er bij kinderen problemen op meerdere ontwikkelingsgebieden. In dat geval kan het kind bij Kinderteam Sittard multidisciplinair geholpen worden. Binnen deze multidisciplinaire aanpak wordt er nauw samengewerkt en stemmen we onze bevindingen en doelen op elkaar af. Hierbij staat de hulpvraag van het kind centraal.

De therapeuten van het kinderteam zijn lid van de eigen beroepsvereniging en staan geregistreerd in het Kwaliteitsregister voor paramedici.

Alles onder 1 dak

Kies uw discipline

Zorg aan kinderen fysiotherapie voeten
Zorg aan kinderen ergotherapie handen
Zorg aan kinderen logopedie ipad
Fysiotherapie

Spelenderwijs ontwikkelen kinderen hun zintuigen en motoriek. Meestal gaat dit goed en bijna onopgemerkt.

Ergotherapie

Kinderen ontwikkelen zich door te spelen en de wereld om hen heen te onderzoeken. Deze ontwikkeling verloopt niet altijd vanzelf.

Logopedie

(Pre-) logopedie heeft alles te maken met communiceren en dus het begrijpen en verwoorden van gesproken en geschreven taal.